Werkwijze

Praktijk de Vijgenboom biedt psychiatrische en psychotherapeutische zorg met een systemische blik.

Iedereen maakt deel uit van een groter geheel (een systeem). Je familie of het gezin waarin je geboren bent is het eerste systeem waar je onderdeel van uitmaakt. Maar denk ook eens aan systemen als je eigen gezin, je team op werk, je vriendenkring en school. Binnen een systeem heeft ieder zijn eigen plek en is iedereen onlosmakelijk met elkaar verbonden. In deze sociale systemen hebben we contact met elkaar en beïnvloeden we elkaar. Als jij het moeilijk hebt heeft dat effect op jouw omgeving. Anderzijds kunnen moeilijkheden uit jouw omgeving gevolgen hebben voor hoe jij je voelt en gedraagt. Problemen of (psychische) klachten staan nooit op zichzelf en hebben samenhang met hun omgeving.

Bij Praktijk de Vijgenboom leer je anders denken dan het verhaal waarbij één persoon of een stoornis de oorzaak van de problemen is. Samen proberen we een nieuw verhaal te maken, met hulp van de belangrijke mensen om je heen als dat mogelijk is. Dit heet circulaire zorg. Doordat de zorgen samen gedragen worden ontstaat er ruimte voor herstel en veerkracht. Ook worden er nieuwe krachten zichtbaar en is verandering mogelijk.

Praktijk de Vijgenboom biedt menselijke zorg op maat, waarbij de focus ligt op veerkracht, mogelijkheden en verbinding. De aanpak is afhankelijk van de veranderwens. We evalueren gedurende de behandeling regelmatig hoe we samenwerken en of we vooruitgang maken.

Individuele therapie

Zet stappen naar persoonlijke vooruitgang

Lees meer

Relatietherapie

Navigeer samen naar een betere toekomst

Lees meer

Gezinstherapie

Zoek samen naar gezinsgeluk en samenhang

Lees meer

Meer weten of een afspraak inplannen?

Verlang je naar verandering en veerkracht in je leven? Neem contact op met Praktijk de Vijgenboom voor persoonlijke therapie die écht bij je past