Praktische informatie

Adres:

De praktijk is gevestigd op Venediën 25-B in Purmerend.

Mijn werkdag in de praktijk is momenteel donderdag en ik ben tussen 9.00 en 17.00 bereikbaar.


Wat zijn de kosten?

Praktijk de Vijgenboom heeft geen contracten met zorgverzekeraars en met gemeenten.

Voor volwassenen wordt ongecontracteerde GGZ zorg (deels) vergoed vanuit de basisverzekering. 

Voor kind- en jeugd kun je je momenteel alleen direct aanmelden als zelfbetaler.


Behandeling voor (jong)volwassenen (18+):

GGZ zorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Om voor vergoeding van mijn behandeling in aanmerking te komen heb je altijd een verwijsbrief van de huisarts nodig.

Maandelijks stuur ik je een factuur conform het tarief dat is vastgesteld door de Nederlandse Zorg Autoriteit (www.nza.nl). Je betaalt het bedrag op de rekening direct aan mij. Je kunt daarna de kosten (deels) declareren bij jouw zorgverzekeraar. Omdat ik geen contracten heb met zorgverzekeraars hangt de hoogte van de vergoeding af van jouw zorgverzekering en polis. Het bedrag dat de verzekering niet vergoedt is voor eigen rekening. Je hebt 15 dagen de tijd om de factuur te betalen.

Om verrassingen te voorkomen adviseer ik om altijd met je zorgverzekeraar te overleggen over de vergoeding vóórdat het behandeltraject start. Vergoede zorg geboden in mijn praktijk heeft gevolgen voor je eigen risico, hou daar rekening mee.

Het is mogelijk om tot 24 uur voorafgaand aan de afspraak (weekenddagen en feestdagen niet meegeteld) deze kosteloos te annuleren. Bij afzegging binnen 24 uur worden de volledige kosten van de sessie in rekening gebracht.


Partnerrelatie- en systeemtherapie:

De meeste relatie- en gezinsproblemen worden niet door de ziektekostenverzekering vergoed. Ik heb geen contracten met gemeenten en daarom wordt de zorg aan jeugd en hun gezinnen in mijn praktijk in principe niet vergoed. De gesprekken betaal je dus zelf. Een gezins- of relatieconsult duurt meestal 75-90 minuten. 

Tarieven:

 • Telefonisch kennismakingsgesprek (15 min): gratis
 • Partnerrelatie- en gezinstherapie (45 minuten): € 130,-
 • Partnerrelatie- en gezinstherapie (90 minuten): € 260,-
 • Indien een gesprek langer of korter duurt wordt dit bedrag naar rato (per 15 minuten) aangepast

  Bovengenoemde bedragen zijn gebaseerd op het tarief voor niet-basispakketzorg (peildatum 2024) .

  Vergoeding door jouw verzekeraar kan alleen als de relatie- en gezinsproblemen samenhangen met een individuele diagnose bij jou, jouw partner of een ander gezinslid. Je hebt hiervoor altijd een verwijsbrief nodig. Hou er dan rekening mee dat dit gevolgen voor je eigen risico kan hebben.

  Neem contact op met jouw zorgverzekeraar of betrokken gemeente om te informeren of/ en onder welke voorwaarden relatie- en systeemtherapie eventueel vergoed kan worden.

  Indien jouw relatie- of systeemtherapie niet vergoed wordt moet je zelf de kosten betalen. Eenmaal per maand breng ik de kosten in rekening. Je hebt 15 dagen de tijd om deze te betalen. Je hebt dan geen verwijzing van de huisarts nodig om je aan te melden.

  Het is mogelijk om tot 24 uur voorafgaand aan de afspraak (weekenddagen en feestdagen niet meegeteld) deze kosteloos te annuleren. Bij afzegging binnen 24 uur worden de volledige kosten van de sessie in rekening gebracht.


  Kinderen en jeugd:

  Gemeenten zijn sinds 2015 verantwoordelijk voor het financieren van psychiatrische en psychologische zorg aan kinderen en jongeren onder 18 jaar. Ik heb geen contracten met gemeenten en daarom wordt de geleverde zorg aan kinderen en jeugd in mijn praktijk in principe niet vergoed.

  De kosten worden direct aan jou berekend als zelfbetaler. Je hebt als zelfbetaler geen verwijsbrief nodig.

  De tarieven zijn als volgt:

  Voor zelfbetalers geldt het uurtarief: € 185,-, waarbij er per 15 minuten zal worden gefactureerd. Dit bedrag wordt zowel voor directe tijd (gesprekken) als indirecte tijd (rapportages, overleg etc) in rekening gebracht. Eenmaal per maand breng ik de kosten in rekening. Je hebt 15 dagen de tijd om deze te betalen.

  Neem contact op met jouw gemeente om na te vragen of/ en onder welke voorwaarden zorg bij een ongecontracteerde zorgaanbieder eventueel (deels) vergoed kan worden. Je hebt hiervoor altijd expliciet toestemming nodig van jouw gemeente.

  Het is mogelijk om tot 24 uur voorafgaand aan de afspraak (weekenddagen en feestdagen niet meegeteld) deze kosteloos te annuleren. Bij afzegging binnen 24 uur worden de volledige kosten van de sessie in rekening gebracht.

  Meer weten of een afspraak inplannen?

  Verlang je naar verandering en veerkracht in je leven? Neem contact op met Praktijk de Vijgenboom voor persoonlijke therapie die écht bij je past