Therapie bij Praktijk de Vijgenboom

In een mensenleven maak je veel mee. Vaak kun je dat goed aan en heb je voldoende veerkracht om uitdagingen aan te kunnen. Maar soms gebeuren er dingen die je uit balans brengen en dan lukt het niet goed om er zelf uit te komen. Of je merkt dat je steeds vastloopt in werk, op school of in je gezin of relatie en dat steeds hetzelfde patroon ontstaat. Dan heb je hulp nodig om dit patroon te doorbreken, zodat je weer in verbinding komt met jezelf en je omgeving. Het vergt durf om hiermee aan de slag te gaan, maar het kan uiteindelijk veel opleveren. Therapie is een ontdekkingsreis waarbij je jezelf beter leert kennen en beter leert wat je kwetsbaarheden en ook je krachten zijn.

Praktijk de Vijgenboom biedt psychiatrische zorg en psychotherapie met systemisch karakter aan (jong)volwassenen en aan belangrijke personen om je heen. Dit kan individueel, maar ook als gezin, stel of bredere familie. Specifiek systeemtherapie of partnerrelatietherapie is ook mogelijk. Op indicatie kan kortdurende individuele behandeling aangeboden worden op gebied van enkelvoudig trauma en farmacotherapeutische interventies, naast diagnostiek en advies.

Als je contact opneemt met de praktijk word(en) jij of jullie uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Dit gebeurt meestal telefonisch. Tijdens dit kennismakingsgesprek ontvang je uitgebreide informatie over de mogelijkheden voor therapie. Zo kun je een goede keuze maken of dit bij jou of jullie past en kunnen we nadenken of wat ik in mijn praktijk bied past bij jullie hulpvraag. Voorafgaand aan de therapie spreken we af hoe vaak jij of jullie een gesprek zullen hebben. Meestal is dit eens per twee á drie weken, soms vaker.


INTENSIEVERE ZORG NODIG?

Systeemgerichte psychotherapie is geschikt voor mensen en gezinnen die de achtergrond van hun klachten willen leren kennen. Voor mensen die alleen klachtgericht willen werken is deze therapievorm en mijn werkwijze minder geschikt. Psychotherapie werkt ook niet voor mensen die directe psychische hulpverlening nodig hebben.

Als er al veel behandelingen hebben plaatsgevonden die allen niet het gewenste resultaat hebben geboden dan is het aanbod van een multidisciplinaire GGZ-instelling beter passend. Ik behandel geen acute psychotische stoornissen, ernstige depressieve of persoonlijkheidsstoornissen, acute suïcidaliteit, primaire verslavingsproblematiek en eetstoornissen.

Wanneer er gedurende het traject blijkt dat intensievere zorg of uitgebreidere diagnostiek nodig is dan ik in mijn praktijk kan bieden zal ik of de huisarts je verwijzen naar een GGZ-instelling of andere meer passende zorgaanbieder.

Individuele therapie

Zet stappen naar persoonlijke vooruitgang

Lees meer

Relatietherapie

Navigeer samen naar een betere toekomst

Lees meer

Gezinstherapie

Zoek samen naar gezinsgeluk en samenhang

Lees meer

Meer weten of een afspraak inplannen?

Verlang je naar verandering en veerkracht in je leven? Neem contact op met Praktijk de Vijgenboom voor persoonlijke therapie die écht bij je past